Tamara Jonkers van Romslomp heeft een heldere visie: relevante content ontstaat door te luisteren naar klanten. Niet door aannames te maken, maar door echte gesprekken te voeren. “Eigenlijk is er geen gesprek met klanten dat me niet op een of andere manier verrast. Ja, het zijn net mensen.”
Die verrassing zocht Romslomp bewust op nadat een klantendag door niemand werd bezocht. Deze wake-up call leidde tot een structurele aanpak van klantinterviews.

Tamara Jonkers
Tamara is bovenal iemand die luistert. Naar klanten, naar verhalen en naar wat mensen écht nodig hebben. Ze krijgt energie van ondernemers die werken vanuit passie en zet zich in om content te maken die niet alleen informeert, maar inspireert en verbindt.
Van aannames naar echte klantinzichten
Romslomp ontdekte dat aannames over klanten vaak verkeerd zijn. Tamara geeft een concreet voorbeeld: “Als jij met een klant spreekt en je hebt het de hele tijd over je boekhouding… en die man zegt: ‘Moet ik naast mijn boekhouding ook nog een administratie bijhouden?’ Dan gaat er toch iets mis.”
Deze miscommunicatie toont waarom échte gesprekken onmisbaar zijn. Daarom voert Romslomp wekelijks open klantinterviews via een klantenpanel. Tamara kijkt bewust niet van tevoren wie de klant is: “Ik kijk dus van tevoren niet welke klant het is, niet welk pakket die heeft. Zo focus ik me op het moment en kan ik echt een gesprek voeren.”
Efficiënte contentcreatie dankzij klantinzichten
Romslomp verwerkt alle gesprekken in Notion, waar AI helpt bij structureren en doorzoeken. Dit systeem zorgt ervoor dat relevante content nooit opraakt. “Eigenlijk heb je nooit meer content te weinig. Je hebt altijd genoeg,” vertelt Tamara. Zo past ze het onder andere toe in:
- Blogs gebaseerd op echte klantvragen
- Podcasts met herkenbare thema’s zoals “de bouwvak overleven”
- Social content met authentieke verhalen
Interne adoptie: hele organisatie leert van klanten
Romslomp deelt klantinzichten via een Slack-kanaal door de hele organisatie. Collega’s van support, product en development sluiten regelmatig aan bij interviews. Dit vergroot de klantgerichtheid in alle afdelingen.
Daarnaast brengt het teams dichter bij hun werk: “Zo komt iemand die bij Product zit, ook een keer in aanraking met iemand die heel enthousiast is over iets dat door haar gemaakt is. Dat is toch te gek!”
Deze aanpak zorgt voor meer empathie voor klanten in alle afdelingen, snellere doorvertaling van klantbehoeften naar productfeatures en een gedeeld begrip van wat klanten écht belangrijk vinden
Van feedback naar productverbetering
Klantgesprekken leiden direct tot concrete verbeteringen. Tamara vraagt altijd: “Wat kunnen we doen om het voor jou nog makkelijker te maken?” De antwoorden vertaalt Romslomp soms meteen door naar nieuwe features, zoals een gebeurde na het filmen van een testimonial: “Zo gaf een klant aan dat hij graag automatisch het adres ingevuld zag op basis van postcode en huisnummer. Dat was vrij eenvoudig te bouwen, dus hebben we meteen toegepast.”
Deze aanpak helpt ook bij positionering. Romslomp adviseert klanten zelfs om naar concurrenten te gaan als dat beter past: “Als jij niet echt een hele goede match met ons bent maar beter bij de concurrent past, ga vooral naar de concurrent.”

Foeter Playbook
Wil je net als Tamara starten met klantgesprekken om je contentstrategie naar het volgende niveau te tillen?
Meetbaar succes: 480% meer blogverkeer
Deze klantgedreven contentstrategie werpt zijn vruchten af. Het organisch blogverkeer steeg ruim 480%. Niet door SEO-trucs, maar door simpelweg de vragen te beantwoorden die klanten écht stellen.
Tamara’s advies voor andere bedrijven: begin gewoon. “Je kan wel wachten tot het perfect is, maar dan ben je misschien drie jaar verder en heb je hele belangrijke inzichten gemist.”
Romslomp bewijst dat klantgerichtheid een praktische, schaalbare strategie is. Door structureel klantgesprekken te voeren ontstaat niet alleen relevante content, maar ook vertrouwen en betere producten.
Luister de volledige podcastaflevering van B2B Breindump.
Hierin deelt Tamara Jonkers hoe Romslomp van een mislukte klantendag naar een bloeiend klantenpanel ging, hoe AI helpt bij het structureren van inzichten en hoe dit leidt tot betere content én producten.